AcroYoga Stockholm AcroYoga Stockholm AcroYoga Stockholm AcroYoga Stockholm AcroYoga Stockholm AcroYoga Stockholm

Om AcroYoga

Vad är acroyoga? Vad går det ut på?

Två eller flera människor är tillsammans i en förening av lekfullhet, kämpaglädje och kärleksfull vänlighet. Du använder varandra som redskap och tränar inte bara styrka, balans och närvaro utan också tillit till andra människor.Acroyoga är att njuta av nuet. Det kan många gånger börja som en rolig träningsform som är en blandning av yoga, akrobatik och thaimassage. Det blir tillslut lätt en livsstil - ett sätt att dela med sig av sig själv till andra.

Intensiteten gör dig medveten om din kropp här och nu och du kan inte vara någon annanstans än närvarande med den du flyger med. Acroyoga går liksom "vanlig" yoga ut på att skapa enighet, dock på ett mer lekfullt sätt. Det handlar också om ett tillstånd av förening med sig själv, att acceptera sig just som som man är och inte att pusha sig självt för långt.

Det går fort att utvecklas inom acroyoga. Du jobbar tillsammans med andra och har därför inte bara dina egna egenskaper och ansträngning för att klara en speciell position utan också din partners yttersta vilja att tillsammans lyckas. Det bästa av allt är att du inte kan träna ensam utan det går ut på att vara varandras redskap.

Vilka skapade acroyogan? När kom den till Sverige?

I april 2005 var acroyoga officiellt startat av två yogis vid namn Jenny och Jason, som slog ihop sina akrobatiska talanger. Både Jenny och Jason har tränat akrobatik på cirkus skolor i Amerika och har båda utövat yoga sen universitets ålder. De träffades första gången i december 2003 i San fransisco och en månad senare undervisade de i acroyoga för första gången men under namnet Contactacro, vilket bytte namn till Acroyoga 2005.

Det är svårt att säga exakt när det kom till Sverige. Sommaren 2009 kom en av grundarna till Göteborg och höll en 5-dagars workshop - det kan nog ses som en av de stora startskotten för AcroYoga i Sverige. Det har under de senaste åren hållts endel AcroYoga workshops runtom i Sverige, men sen november 2009 erbjuder jag och Gabriella Bergbäck AcroYoga regelbundet varje vecka i Stockholm på www.acroyogastockholm.se.

Finns det några viktiga likheter/ skillnader mellan acroyoga och yoga?

En av de tre grundstenarna i acroyoga är den andliga visdomen från yoga. Många gånger värmer man upp kroppen genom yogaasanas för att vara i förening med sig själv och vara i balans inför partnerflygningen. I många acroyogapositioner gör flygaren yogaasanas. Ett exempel är bågen som är en av de första positionerna man lär sig inom akrobatisk flygning. Det finns terapeutisk och akrobatisk flygning inom acroyoga. Akrobatisk flygning är mer intensiv medan den terapeutiska flygningen går djupt in i kroppen och sträcker ut musklerna.

Vem passar att utöva acroyoga? Vad krävs?

Allt som krävs är ett öppet sinne - det passar alla som tycker om lekfulla utmaningar! Många som tränar AcroYoga har ingen erfarenhet av yoga eller akrobatik sen innan.

Du behöver altså inte ha tidigare erfarenhet av yoga, thaimassage eller akrobatik. Vi tränar parvis eller i grupp men vid ett acroyoga tillfälle behöver man inte ta med sig en partner utan gruppen delas upp utifrån storlek och erfarenhet.

Kontakt

Vi som har skapat denna sida heter Tobias Strollo och Gabriella Bergbäck.

Vill du också träna AcroYoga? Eller har du frågor kring AcroYoga, denna sida - eller något annat - hör gärna av dig till oss!

mail: info[a]acroyogastockholm.se telefon:

 

Mer AcroYoga

AcroYoga Stockholm på facebook

AcroYoga Stockholm filmer